Preview

Proceedings of the National Academy of Sciences of Belarus, Biological Series

Advanced search

Kinetic studies of goat milk lactoperoxidase

Abstract

, respectively. LPO can be used as a biopreservative agent in food, feed specialties, cosmetics and related products.

About the Authors

K. Y. Kakhanouskaya
Белорусский государственный университет
Belarus


I. V. Semak
Белорусский государственный университет
Belarus


References

1. Рогожин В. В. Пероксидаза как компонент антиоксидантной системы живых организмов. СПб.: ГИОРД, 2004. С. 32-44.

2. Chance В. // Arch. Biochem. Biophys. 1952. Vol. 41, N 2. P. 416-424.

3. Ghibaudi E., Laurenti E. // Eur. J. Biochem. 2003. N 270. P. 4403-4412.

4. Furtmеller P. G., Jantschko W., Regelsberger G. et al. // Biochemistry. 2002. Vol. 41, N 39. P. 11895-11900.

5. Morrison M., Schonbaum G. R. // Annu. Rev. Biochem. 1976. N 45. P. 861-888.

6. Mazumdar A., Chatterjee R., Adak S. et al. // Biochem. J. 1996. Vol. 314. P. 413-419.

7. Fonteh F. A., Grandison A. S., Lewis M. J. // Inter. J. of Dairy Technol. 2005. N 58. Р. 233-236.

8. Chance B. // Arch. Biochem. Biophys. 1984. Vol. 235, N 2. P. 596-611.

9. Metodiewa D., Dunford H. B. // Arch. Biochem. Biophys. 1989. Vol. 272, N 1. P. 245-253.

10. Dumontet C., Rousset B. // J. Biol. Chem. 1983. N 258 (23). P. 14166-14172.

11. Van Leeuwen P. // J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 2000. N 83. P. 15-23.

12. Kussendrager K. D., Van Hooijdonk A. C. // Br. J. of Nutrition. 2000. N 84. Suppl. 1. P. 19-25.

13. Ciaccio C., Gambacurta A., De Sanctis G. et al. // Biochem. J. 2006. N 395. Р. 295-301.

14. Березов Т. Т., Коровкин Б. Ф. Биологическая химия: yчебник. 3-е изд., перераб. и доп. М.: Медицина, 1998. С. 114-165.


Review

Views: 485


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1029-8940 (Print)
ISSN 2524-230X (Online)